header.less
animal.less
Latein:Mustela putorius furo
English:Ferret
  • 20150811_060630.jpg

 

 

Fretku naleznete ve výběhu u dřevěného domu vedle poníků mini appaloosa a alpak. Nachází se zde dva jedinci - samec Lojza a samice Míša. Zoo chová tento druh lasicovité šelmy od roku 2007.

Fretky jsou v zimních měsících v zázemí.

Na chov alpaky přispívají:

Jakub Macháček
Jakub, Lucie, Nikola a Aneta Matyášovi
Aneta a Fanda Rozkovcovi

 

Tierarten
  • Řád: Šelmy (Carnivora)
  • Velikost: 42-64 cm délka těla
  • Potrava: masožravec (hlodavci, ptáci)
  • Aktivita: noční
  • Biotop: chována jako domácí mazlíček a laboratorní zvíře
  • Počet mláďat: 1-16
  • Hmotnost: 1-1,5 kg
  • Doba březosti: 42-50 dní
Region des Auftretens Evropa
Evropa

footer.less
erstellt von