header.less
Patříme k sobě:
  • cz
  • en
  • pl
  • de
animal.less

Husa sněžní

  • Husa sněžní

Anser caerulescens
Řád: vrubozobí
Zapsána v Červené knize ohrožených zvířat IUCN

Husa sněžní obývá tundru Severní Ameriky, západ Grónska a Wranglerův ostrov. Dospělí jedinci jsou kromě černých konců křídel bílí jako sníh, mladí jsou šedobílí.

Hnízdí koloniálně na suchých místech v blízkosti jezer a řek. Samec pomáhá s ochranou hnízda proti predátorům a později se podílí na výchově housat. Živí se trávou a podzemními částmi mokřadních rostlin. Kromě člověka a jeho aktivit je jejím hlavním nepřítelem polární liška.

footer.less
Vytvořila společnost