header.less
animal.less
łaciński:Vicugna pacos
angielski:Alpaca
  • Alpaka
  • Alpaka

 

 

 

Zoologická zahrada Liberec chová alpaky od roku 2006, kdy ze Zoo Ostrava dorazili dva samci.

Na chov alpaky přispívají:

Erik, Dominik, Alice a Radek Tomáškovi 
OctaviaClub.cz
Michal Štefan
UVM interactive, s.r.o.

niby
  • Rząd: parzystokopytne
  • rozmiar: 100 cm w kłębie
  • pożywienie: roślinożerny
  • aktywność: dzień
  • Biotop: obszary górskie
  • liczba młodych: 1
  • Waga: 55-65 kg
  • Czas trwania gestów: 365 dní
obszar występowania Ameryka Południowa
Ameryka Południowa

Ekvádor, Bolívie, Peru

footer.less
stworzony przez