header.less
animal.less
łaciński:Vicugna pacos
angielski:Alpaca
  • Alpaka
  • Alpaka

 

 

 

Zoologická zahrada Liberec chová alpaky od roku 2006, kdy ze Zoo Ostrava dorazili dva samci.

Na chov alpaky přispívají:

Erik, Dominik, Alice a Radek Tomáškovi 
OctaviaClub.cz
Michal Štefan
UVM interactive, s.r.o.

niby
  • Řád: Sudokopytníci (Artiodactyla)
  • Velikost: 100 cm v kohoutku
  • Potrava: býložravec (tráva)
  • Aktivita: denní
  • Biotop: horské oblasti
  • Počet mláďat: 1
  • Hmotnost: 55-65 kg
  • Doba březosti: 365 dní
obszar występowania Jižní Amerika
Jižní Amerika

Ekvádor, Bolívie, Peru

footer.less
stworzony przez