header.less
animal.less

Brazilian Tapir

łaciński:Tapirus terrestris
angielski:Brazilian Tapir
  • tapir jihoamericky.JPG
  • tapir 2.JPG

 

 

Zoologická zahrada Liberec začala chovat tapíry jihoamerické v roce 2013, a to tři jedince (dva samce a jednu samici), kteří přijeli ze Zoo Praha. Naneštěstí jeden samec uhynul a dva zbylí jedinci byli zanedlouho opět transportování, buď zpátky do pražské zahrady, nebo do ciziny.

Po dvouleté přestávce se zoo vrátila k chovu těchto jihoamerických lichokopytníku, kdy do zahrady připutoval sameček Felippe ze zoo v německém Krefeldu. V roce 2016 mu začal dělat společnost samec Django ze Zoo Brno.

Na chov tapíra jihoamerického přispívají:

Tereza a Zdeněk Čálkovi, Česká Lípa - 5/2019

niby
  • Rząd: Lichokopytníci (Perissodactyla)
  • rozmiar: 170-200 cm délka těla
  • pożywienie: býložravec (tráva, rákos, ovoce)
  • aktywność: denní/noční
  • Biotop: nížinný a bažinatý tropický les
  • liczba młodych: 1
  • Waga: 225-250 kg
  • Czas trwania gestów: 400 dní
obszar występowania Ameryka Południowa
Ameryka Południowa

sever a střed Jižní Ameriky

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez