header.less
animal.less

gibbon czarny

łaciński:Hylobates leucogenys leucogenys
angielski:Chinese White-cheeked Gibbon
  • Gibon bělolící
  • gibon bělolící
  • gibon bělolící, foto: J. Mikoláš
  • gibon bělolící, foto: J. Mikoláš

Gibony bělolícé chová ZOO Liberec od roku 1975. 

V současné skupině jsou dva samci - Matěj a Satun, samice Wen Wen a tři mláďata Siam (*2011) a Charlie (*2014) a zatím bezejména (*2016)

Na chov gibona bělolícího přispívají:

Kvapilovi

niby
  • Rząd: Primáti (Primates)
  • rozmiar: 47-53 cm délka těla
  • pożywienie: býložravec (ovoce, listy, kořínky), hmyz
  • aktywność: denní
  • Biotop: tropické deštné lesy
  • liczba młodych: 1
  • Waga: 6-7 kg
  • Czas trwania gestów: 200-212 dní
obszar występowania Azja
 Azja

SV. Vietnam, S. Laos

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez