header.less
animal.less

Irbis śnieżny

łaciński:Panthera uncia
angielski:Snow Leopard
  • Irbis
  • IMG_9523.JPG
  • irbisirbis5.jpeg
  • Irbis

Zoologická zahrada Liberec začala s chovem irbise v roce 1987, kdy do zoo dorazili samice Lhasa a Shuru a samec Shey. První mládě odchované v Československu přišlo na svět v roce 1990 právě v liberecké Zoo.

Momentálně je v zoologické zahradě pár - samec Marat, který k nám přišel v roce 2009 ze Zoo Jihlava a samice Asuka, která přišla ve stejném roce ze Zoo Plzeň. 

Na chov levharta sněžného - irbise přispívají:

Doctrina - střední škola, základní škola a mateřská škola, s.r.o. 5. tř. 2017/2018 - 12/2018
Sportovní klub Ještěd Alpské disciplíny - 5/2019
Robert Burza - 12/2018

První odchov mláďat v Zoo Liberec se podařil v roce 1990. Současnému chovnému páru se podařilo odchovat jedno mládě v roce 2011. Jednalo se o samečka, který později putoval do německé zoologické zahrady Tierpark Berlin.

niby
  • Rząd: Šelmy (Carnivora)
  • rozmiar: 60 cm v kohotku
  • pożywienie: masožravec (savci, ptáci)
  • aktywność: noční
  • Biotop: hory a horské oblasti
  • liczba młodych: 2-3
  • Waga: 30-55 kg
  • Czas trwania gestów: 90-100 dní
obszar występowania Azja
 Azja

Střední Asie až po Tibet

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez