header.less
animal.less

Jelonek czubaty

łaciński:Elaphodus cephalophus michianus
angielski:Michie´s tufted Deer
  • muntžak chocholatý2.jpg
  • muntžak chocholatý3.jpg
  • muntžak ch2o.jpg
  • DSC_8733_.jpg

Zoologická zahrada Liberec chová mladou samičku muntžaka chocholatého, která se jmenue Trixi a přicestovala z německé Zoo Heidelberg v roce 2017. Od dubna roku 2018 jí dělá společnost samec Willy, který přijel ze Zoo Magdeburg.

niby
  • Rząd: Sudokopytníci (Artiodactyla)
  • rozmiar: 100-120 cm délka těla
  • pożywienie: býložravec (bambus, tráva, ovocné plody)
  • aktywność: noční
  • Biotop: vlhké lesy poblíž vod
  • liczba młodych: 1-2
  • Waga: 17-30 kg
  • Czas trwania gestów: 180 dní
obszar występowania Azja
 Azja

Jihovýchodní Čína

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez