header.less
animal.less
łaciński:Nestor notabilis
angielski:Kea
  • nestor kea
  • nestor kea
  • nestor kea
  • nestor kea-mládě

Kea (Nestor notabilis) - para szalonych papug (kraj pochodzenia to Wyspa Południowa, Nowa Zelandia) przybyły do zoo w 2008.

Zoologická zahrada Liberec chová tento druh papouška od roku 2008. V současné době je skupina tvořena jedním chovným párem, kterému se podařilo úspěšně odchovat mládě narozené v únoru roku 2015.  

Na chov nestora kea přispívají:

Macháčkovi

První mládě se v zoologické zahradě vylíhlo v únoru roku 2015.

  • nestor kea-mládě
  • kea.jpg
niby
  • Rząd: papugowe (Psittaciformes)
  • rozmiar: 48 cm délka těla
  • pożywienie: wszystkożerna (owoce, liście, korzenie, nasiona, k
  • aktywność: den
  • Biotop: w górach
  • liczba młodych: 2-4
  • Waga: 0,92 kg
  • Czas inkubacji: 21-28 dni
obszar występowania Nowa Zelandia
Nowa Zelandia

na południe od wyspy

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez