header.less
animal.less

Kot rdzawy

łaciński:Prionailurus rubiginosus
angielski:Rusty-spotted Cat
  • kocka cejlonska.JPG
  • kc.jpg
  • kc2.jpg
  • kc5.jpg

Kočku cejlonskou chová liberecká zoologická zahrada od roku 2012, kdy sem přišla samička Duwa ze Zoo Ostrava. K ní v roce 2014 přibyl ještě samec Dahira. Tento pár je prozatím bez mláďat. 

Na chov kočky cejlonské přispívají:

Lenka a Lucka Lapihuskovy - 12/2018
Rommy Agency - 12/2018 
Aneta a Fanda Rozkovcovi - 12/2018
Běta a Hynek Vanerovi - 4/2018

Hana Němečková - 12/2017
Sam G Willcox - 1/2018
žáci 6. třídy ZŠ T. G. Masaryka, Hrádek nad Nisou - 2/2018

niby
  • Rząd: Šelmy (Carnivora)
  • rozmiar: 48 cm délka těla
  • pożywienie: masožravec (hlodavci, ptáci, plazi, žáby)
  • aktywność: noční
  • Biotop: suchý listnatý les, louky
  • liczba młodych: 1-2
  • Waga: 1,5 kg
  • Czas trwania gestów: 70 dní
obszar występowania Azja
 Azja

Indie, Srí Lanka

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez