header.less
animal.less

Lemuria czarna

łaciński:Eulemur macaco macaco
angielski:Black lemur
  • lemur tmavy.jpg
  • _MG_3686.jpeg
  • _MG_3675.jpeg

 

 

Lemury černé chová Zoo Liberec teprve krátce. V roce 2014 byla přivezena první skupina samců ze Zoo Olomouc - Satanáš (*2013), Belzebub (*2012) a Azrael (*2011). K nim v roce 2015 přibyl další samec Rarach (*2014) rovněž ze Zoo Olomouc.

Lemury černé naleznete na jezírku na prvním ostrůvku hned u návštěvnické trasy v dolní části zoologické zahrady. 

Na chov lemura černého přispívají:

Bc. Jana Zyderová - 8/2018
Zpěvákovi - 8/2018
Zuzana Ouředníková - 10/2017

niby
  • Rząd: Primáti (Primates)
  • rozmiar: 39-45 cm délka těla, 51-65 cm ocas
  • pożywienie: převážně býložravci (ovoce, listy, nektar), hmyz
  • aktywność: denní/noční
  • Biotop: primární a sekundární tropický les, plantáže
  • liczba młodych: 1-2
  • Waga: 2 kg
  • Czas trwania gestów: 125-127 dní
obszar występowania Madagaskar
Madagaskar

severozápadní Madagaskar

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez