header.less
animal.less

lew berberyjski

łaciński:Panthera leo leo
angielski:Barbary lion
  • lev berberský, foto: J. Mikoláš
  • lev berberský, foto: J. Mikoláš
  • lev berberský, foto: J. Mikoláš
  • lev berberský, foto: J. Mikoláš

V současné době chová a úspěšně rozmnožuje tento vzácný poddruh lva Zoo Olomouc. A právé z této zahrady pochází samec Terry (*2013), který se stal ozdobou Zoo Liberec na jaře roku 2015. Přicestoval spolu se svým bratrem Bastym. Ten však na začátku roku 2017 odcestoval do zoologické zahrady ve Francie a vystřídala ho mladá lvice Shany (*2015) z Parc Zoologique v Paříži.

Na chov lva berberského přispívají:

PROTHERM - Vaillant Group Czech, s.r.o - 09/2018

niby
  • Rząd: Šelmy (Carnivora)
  • rozmiar: 90-110 cm v kohoutku
  • pożywienie: masožravec (kopytníci)
  • aktywność: denní/noční
  • Biotop: hory, lesnaté oblasti
  • liczba młodych: 1-4
  • Waga: 110-190 kg
  • Czas trwania gestów: 102-105 dní
obszar występowania Afryka
Afryka

severní Afrika (Maroko, Alžírsko, Tunis)

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez