header.less
animal.less

mangaba złotobrzucha

łaciński:Cercocebus agilis chrysogaster
angielski:Golden-bellied mangabey
  • mangabej zlutobrichy.JPG

Zoo Liberec chová mangabeje žlutobřiché od roku 2013. Jedná se o samčí skupinu tvořenou 3 jedinci.

V současné době jsou mangabejové dočasně umístěni v Zoo Ostrava.

Na chov mangabeje žlutobřichého přispívají:

Penzion UKO Bedřichov

niby
  • Rząd: Primáti (Primates)
  • rozmiar: 45-66 cm délka těla, 50-75 cm ocas
  • pożywienie: všežravec (ovoce, listy, houby, hmyz)
  • aktywność: denní
  • Biotop: deštné a bažinaté lesy
  • liczba młodych: 1
  • Waga: 6-14 kg
  • Czas trwania gestów: 165-180 dní
obszar występowania Afryka
Afryka

Kongo: NP Salonga

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez