header.less
animal.less

Mangustka długonosa

łaciński:Crossarchus obscurus
angielski:Common Cusimanse
  • mt.jpg
  • mangusta tmava.JPG
  • DSC02333.jpg
  • DSC09726.jpg

Zoologická zahrada Liberec chová tento druh od roku 2013. V současné době tvoří skupinu dva jedinci, jedna samice a jeden samec.

Na chov mangusty tmavé přispívají:

Viola a Pavel Kučerovi - 12/2018

niby
  • Rząd: Šelmy (Carnivora)
  • rozmiar: 45-60 cm délka těla i s ocasem
  • pożywienie: všežravec (hmyz, žáby, hadi, hlodavci, plody)
  • aktywność: denní
  • Biotop: tropické deštné lesy, plantáže
  • liczba młodych: 2-4
  • Waga: 1-1,5 kg
  • Czas trwania gestów: 60 dní
obszar występowania Afryka
Afryka

západní Afrika

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez