header.less
animal.less

Nachur owca niebieska

łaciński:Pseudois nayaur
angielski:Bharal
  • Nahur modrý
  • IMG_1139_Fotor.jpg
  • IMG_4213_Fotor.jpg
  • DSC09472.jpg

Nachur owca niebieska (Pseudois nayaur) - jedyna hodowla na terenie Czeskiej Republiki. Pierwszy nachur przybył do zoo z ZOO w Guangzhou, w Chinach, w 2001, pierwszy młody nachur urodził się w 2003.

Zoologická zahrada Liberec chová tento druh od roku 2001. V současné době skupinu tvoří tři samice a osm samců.

Na chov nahura modrého přispívají:

Hana a Kateřina Tomášovy z Mnichova Hradiště
Vladimír Krejčíř syn

V červnu roku 2016 se nám narodili dva samci, Mi-lam a Genji.

niby
  • Rząd: Sudokopytníci (Artiodactyla)
  • rozmiar: 75-90 cm v kohoutku
  • pożywienie: býložravec (tráva, lišejníky, mechy, výhonky)
  • aktywność: denní
  • Biotop: hory, hoské louky
  • liczba młodych: 1-2
  • Waga: 50 - 80 kg
  • Czas trwania gestów: 160 dní
obszar występowania Azja
 Azja

jižní a východní Asie

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez