header.less
animal.less

Niala grzywiasta

łaciński:Tragelaphus angasi
angielski:Nyala
  • IMG_6173_Fotor.jpg
  • samec -  nyala nížinná
  • mladě nyaly nížinné.jpg
  • IMG_6172_Fotor.jpg

 

 

První nyaly nížinné připutovaly do Zoo Liberec v roce 2010. Od té doby se zde narodilo několik mláďat. Poslední z nich je samička Jelani narozená ke konci roku 2017.

Na chov nyaly nížinné přispívají:

Eliška a Hanka Hovorkovy - 11/2018
Karolína Kozáková - 12/2018
Jana a Monika Pařízkovy - 1/2019
Šimon Bednařík - 6/2018


 

V roce 2017 se narodil sameček Levis (26. 4. 2017).

niby
  • Rząd: Sudokopytníci (Artiodactyla)
  • rozmiar: 110 cm v kohoutku
  • pożywienie: býložravec (tráva, listí, plody)
  • aktywność: noční
  • Biotop: nížinné lesy poblíž vody
  • liczba młodych: 1
  • Waga: 62-140 kg
  • Czas trwania gestów: 220 dní
obszar występowania Afryka
Afryka

Mosambik, Jižní Afrika, Malawi, Zimbabwe

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez