header.less
animal.less

Orzeł cesarski

łaciński:Aquila heliaca
angielski:Imperial Eagle
  • orel královský
  • orel královský

 

 

 

Chov orlů královských má v Zoo Liberec dlouholetou tradici, protože první jedinci do zahrady přicestovali již v roce 1983. Zoo navíc spravuje Evropskou plemennou knihu (ESB) v rámci Evropské asociace zoo a akvárií (EAZA).

Na chov orla královského přispívají:

zaměstnanci Bauhaus Liberec - 12/2017

 

niby
  • Rząd: szponiaste (Accipitriformes)
  • rozmiar: 72-84 cm
  • pożywienie: mięsożerność (ssaki, ptaki)
  • aktywność: den
  • Biotop: pas stepów strefy umiarkowanej
  • liczba młodych: 2-3
  • Waga: 2,5-4,5 kg
  • Czas inkubacji: 43 dni
obszar występowania Europa
Europa

Europa, Azja

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez