header.less
animal.less

Orzeł południowy

łaciński:Aquila fasciata
angielski:Bonelli's Eagle
  • orel jestřebí
  • orel jestřebí
  • orel jestřebí
  • orel jestřábí.jpg

 

 

Chov orlů jestřábích v lidské péči je velice náročný a momentálně jsou v Evropě pouze tři zoologické zahrady, které tento druh chovají. Jednou z nich je i Zoo Liberec, která chová 2 samce a 3 samice.

 

Na chov orla jestřábího přispívají:

 

Odchov mláďat je zcela mimořádnou záležitostí, protože se ve všech evropských zoo chová pouze několik jedinců. V Zoo Liberec se jako první zoologické zahradaě v Evropě podařilo úspěšně odchovat mláďata orla jestřábího. Jedná se o dvě mláďata vylíhnutá ke konci dubna roku 2018.

  • orel jestřábí.jpg
niby
  • Rząd: szponiaste (Falconiformes)
  • rozmiar: 65-72 cm
  • pożywienie: mięsożerność (ssaki, ptaki, gady)
  • aktywność: den
  • Biotop: góry, stepy, półpustynie
  • liczba młodych: 1-2
  • Waga: 1,6-2,4 kg
  • Czas inkubacji: 37-41 dni
obszar występowania Europa
Europa

Hiszpania, Morze Śródziemne, Afryka Północna, Azja

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez