header.less
animal.less

ostronos koati

łaciński:Nasua nasua
angielski:South American coati
  • Nosál červený
  • Nosál červený

Zoologická zahrada Liberec chová tento druh medvídkovité šelmy od roku 2004. V současné době je k vidění ve výběhu tapírů pouze jeden starší samec.

Na chov nosála červeného přispívají:

Viola a Pavel Kučerovi - 12/2018

niby
  • Rząd: šelmy (Carnivora)
  • rozmiar: 67-137 cm délka těla s ocasem
  • pożywienie: všežravec (hlízy, plody, ptačí vejce a mláďata)
  • aktywność: denní
  • Biotop: listnaté a smíšené lesy
  • liczba młodych: 1-7
  • Waga: 3-8 kg
  • Czas trwania gestów: 70-77 dní
obszar występowania Ameryka Południowa
Ameryka Południowa

Venezuela, Kolumbie, Argentina, Uruguay

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez