header.less
animal.less

panda mała

łaciński:Ailurus fulgens
angielski:Red Panda
  • DSC_0830.jpg
  • DSC_0016.jpg
  • DSC_0930.jpg
  • Panda červená

Zoologická zahrada chová pandy červené od roku 2005. Zoo úspěšně odchovala mláďata v roce 2015 a 2016.

V současné době je v zahradě k vidění samice Lotus (*2013), samec Kamala (*2013) a jejich odrostlé mládě narozené v Zoo Liberec, samec Bhalu (*2016). 

 

Na chov pandy červené přispívají:

Darina Kubcová a Lubomír Kubec - 5/2019
pacienti AT stanice oddělení psychiatrie - 4/2019
MERIJA CONSULT spol. s.r.o. - 1/2019
Colin a Rita Deanovi - 1/2019
Velký Semerink s. r. o. - CK RUDOLF REISEN - 11/2018
ZŠ 28. října a školní časopis Hrupka - 12/2018
Žáci ZŠ a MŠ Barvířská, Liberec - 12/2018
Karolína Ziková - 4/2019
ZŠ BARVÍŘSKÁ 2.A - 6/2018
ZŠ BARVÍŘSKÁ
3.A - 6/2018
Radek Krásný - 9/2018
Evan Robert Daniels - 9/2018
Billa Liberec Švermova - 9/2018

Sandra Švecová - 10/2018

samec a samice, nar. 28.6.2015

otec: Kamala

matka: Lotus

Téměř na rok přesně se našemu páru narodila další mláďata, samec a samička. 

  • panda červená - mláďata 2015
niby
  • Rząd: Šelmy (Carnivora)
  • rozmiar: 80-115 cm délka těla i s ocasem
  • pożywienie: všežravec (bambus, menší obratlovci)
  • aktywność: noční
  • Biotop: bambusové porosty horských lesů mírného pásma
  • liczba młodych: 1-4
  • Waga: 3-6 kg
  • Czas trwania gestów: 90-150 dní
obszar występowania Azja
 Azja

jižní a jihovýchodní Asie

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez