header.less
animal.less

pawian płaszczowy

łaciński:Papio hamadryas
angielski:Hamadryas Baboon
  • Pavián pláštíkový
  • Pavián pláštíkový
  • mládě paviána pláštíkového
  • samice paviána pláštíkového

Zoologická zahrada Liberec chová paviány od roku 1956. Současnou skupinu tvoří dva dospělí samci, osm samic a dvě mláďata z roku 2017 (samec, samička).

Z důvodu rekonstrukce jejich původní ubikace jsou paviáni dočasně umístěni ve výběhu naproti tygrům.

Na chov paviána pláštíkového přispívají:

Vendula Chlupáčová - 1/2019
Tamara Ottová - 12/2018
Adéla Geppertová - 5/2018

niby
  • Rząd: Primáti (Primates)
  • rozmiar: 50-95 cm délka těla, 42-60 cm ocas
  • pożywienie: všežravec (tráva, ovoce, bezobratlí, menší savci)
  • aktywność: denní
  • Biotop: stepi, savany, skalnaté pouště, horská údolí
  • liczba młodych: 1
  • Waga: 10-21 kg
  • Czas trwania gestów: 165-184 dní
obszar występowania Afryka
Afryka

severovýchodní Afrika, Arabský poloostrov

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez