header.less
animal.less
łaciński:Suricata suricatta
angielski:Meerkat
  • surikata.JPG
  • surikaty grupa.jpg
  • s.jpg
  • s2.jpg

V zoologické zahradě Liberec se surikaty začaly chovat od roku 1969, a to dva samečci a dvě samičky. Roku 1974 jeden sameček uhynul a zbývající jedinci byli posláni do Zoo Tallinn. Opět se začal tento druh chovat až v roce 2006.

V současné době skupinu tvoří jedna dospělá samice, tři dospělí samci a několik mláďat.

 

Na chov surikat přispívají:

Terezka a Rozinka Kupcovi - 6/2019
Liberecké kralovství - 5/2019
Honzík Blažek - 1/2019
Mejsnarovi a Práčkovi z Hamrsek - 1/2019
Kubík, Veronika Pachtová a Martin Krejčíř -12/2018
Michal a Jáchym Tůmovi, Dominik a Damián Kadlecovi - 12/2018
Matouš, Tadeáš a Vašík Pikousovi - 11/2018
Michal a Jáchym Tůmovi - 12/2017
Dominik a Damián Kadlecovi - 12/2017
Dana Draslarová - 5/2018
Komerční banka - Retailová divize Severovýchod - 12/2017
Mateřská škola Pod Peřinkou, Jablonec nad Nisou - 12/2017
žáci ZŠ Oblačná - 1/2019
ZŠ a MŠ Barvířská, žáci 1.C - 6/2018
E+M+H+B Šimíkovi - 8/2018

Našim dospělým surikatám se daří pravidelně odchovávat několik vrhů mláďat za rok. V současné době máme tři mláďata narozená na začátku února 2018.

 

  • surikata
  • surikata
niby
  • Rząd: Šelmy (Carnivora)
  • rozmiar: 42-60 cm délka těla s ocasem
  • pożywienie: všežravec (hmyz, drobní obratlovci, kořínky)
  • aktywność: denní
  • Biotop: polopouště, suché savany
  • liczba młodych: 1-5
  • Waga: 0,62-1 kg
  • Czas trwania gestów: 70-85 dní
obszar występowania Afryka
Afryka

Jižní Afrika

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez