header.less
animal.less

Tamaryna białoczuba

łaciński:Saguinus oedipus
angielski:Cotton-headed Tamarin
  • Tamarín pinčí
  • Tamarín pinčí

Zoologická zahrada Liberec chová tyto drápkaté opičky od roku 2010. V současné době je v Pavilonu opů k viděný jeden chovný pár.

Na chov tamarína pinčího přispívají:

Alice a Jiří Maštálkovi - 1/2019
Stanislav Krupka
- 4/2019
Ing. Zuzana Povšíková - 1/2018
Vojtěch Humlíček - 10/2018
Vašek Štych - 12/2017
Ing. Josef Němeček - 12/2017
ZŠ BROUMSKÁ 4.C - 6/2018

 

niby
  • Rząd: Primáti (Primates)
  • rozmiar: 60 cm délka těla s ocasem
  • pożywienie: všežravec (ovoce, nektar, hmyz, ptáci)
  • aktywność: denní
  • Biotop: nížinný opadavý les
  • liczba młodych: 1-2
  • Waga: 0,4-0,45 kg
  • Czas trwania gestów: 140 dní
obszar występowania Ameryka Południowa
Ameryka Południowa

Kolumbie

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez