header.less
animal.less

uchatka patagóńska

łaciński:Otaria byronia
angielski:South American Sea Lion
  • Lachtan hřivnatý
  • DSC_0076.jpg
  • lachtani2-uV2-m.jpeg
  • Lachtan hřivnatý

 

 

Lachtany hřivnaté chová Zoo Liberec od roku 1975. V současné skupině je jeden samec Hugo (*2009) narozený v Zoo Lešná, samice Mano (*2008) odchovaná v Zoo Liberec a jejich společný potomek samička Amalia (*2015).

Na chov lachtana hřivnatého přispívají:

 Marek Rybář - 1/2019

niby
  • Rząd: Šelmy (Carnivora)
  • rozmiar: 230-280 cm délka těla
  • pożywienie: masožravec (ryby, hlavonožci, korýši)
  • aktywność: denní
  • Biotop: moře a pobřeží
  • liczba młodych: 1
  • Waga: 140-250 kg
  • Czas inkubacji: 333-340 dní
obszar występowania Ameryka Południowa
Ameryka Południowa

jih Jižní Ameriky, Falklandské ostrovy

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez