header.less
animal.less

Wikunia andyjska

łaciński:Vicugna vicugna
angielski:Vicugna
  • Vikuňa
  • DSC_0039Ric-001.jpg
  • DSC_0042arica.jpg
  • DSC_5897.JPGmladata.JPG

 

 

Zoologická zahrada Liberec chová tento druh lamy od roku 2005. Současnou skupinu tvoří jeden dospělý samec, tři samice a jejich dvě mláďata.

Na chov vikuni přispívají:

 

V roce 2017 se vikuní stádo rozrostlo o dva přírůstky (samečky). 

  • DSC_5897.JPGmladata.JPG
niby
  • Rząd: Sudokopytníci (Artiodactyla)
  • rozmiar: 90 cm výška v kohoutku
  • pożywienie: býložravec (byliny, traviny)
  • aktywność: denní
  • Biotop: hory a horské louky
  • liczba młodych: 1
  • Waga: 45-55 kg
  • Czas trwania gestów: 330-340 dní
obszar występowania Ameryka Południowa
Ameryka Południowa

Peru, Bolívie, Argentina a Chile

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez