header.less
animal.less

zebra bezgrzywa

łaciński:Equus quagga borensis
angielski:Maneless zebra
  • Zebra bezhřívá

Zoologická zahrada Liberec chová zebry bezhřívé od roku 2006. Skupinu tvoří jeden dospělý samec, tři samice a jejich mláďata.   

Na chov zebry bezhřívé přispívají:

Ing. Aneta Šajbenová - 3/2018
Jitka, Jana a Honza, Eliška a Kuba Marxovi - 12/2018


Samička Candy, nar. 2.8.2015, matkou je Kora (*2005) a otcem samec Indy (*2010). V roce 2017 přišel na svět sameček Kito (25. 3. 2017) a sameček Horus (28. 4. 2017).

  • Zebra bezhřívá
niby
  • Rząd: Lichokopytníci (Perissodactyla)
  • rozmiar: 120-140 cm v kohoutku, 200-240 cm délka těla
  • pożywienie: býložravec (tráva, listy keřů)
  • aktywność: denní
  • Biotop: savany, řídké lesy
  • liczba młodych: 1
  • Waga: 160 - 340 kg
  • Czas trwania gestów: 365 dní
obszar występowania Afryka
Afryka

Uganda, Keňa, Súdán

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez