header.less
animal.less

Żuraw czarnoszyi

łaciński:Grus nigricollis
angielski:Black-necked Crane
  • jeřáb4-w.jpg
  • jeřáb černokrký.jpeg
  • jeřáb3-v1.jpeg
  • jeřáb černokrký

Zoo Liberec chová jeřáby černokrké od roku 2016, kdy do zoologické zahrady přicestovala samička. O rok později se podařilo získat z Tierpark Berlin samce.

Na chov jeřába černokrkého přispívají:

Andrea Maštálková a Petr Bárta - 2/2019
Vašík a Jiří Rozkovcovi - 12/2018

niby
  • Rząd: żurawiowe (Gruiformes)
  • rozmiar: 115 cm
  • pożywienie: wszystkożerność (Ryby, żaby, owady oraz rośliny wo
  • aktywność: den
  • Biotop: tereny podmokłe, podmokłe łąki, brzegi jezior
  • liczba młodych: 2
  • Waga: 5-7 kg
  • Czas inkubacji: 31-33 dni
obszar występowania Azja
 Azja

Bhutan, Chiny, Indie

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez