header.less
Patříme k sobě:
  • cz
  • en
  • pl
  • de
animal.less

Psohlavec hnědý

Latinsky:Corallus hortulanus
Anglicky:Garden tree boa
  • Psohlavec hnědý

Psohlavec hnědý je druhem hada poměrně variabilním ve zbarvení těla. Obvykle bývá tělo stříbřitě šedé nebo šedohnědé, na bocích má vzor složený z tmavých kosočtverců se světlým středem. Tento štíhlý had tráví většinu času v korunách stromů, kde loví ptáky a savce. Na větvích se přidržuje pomocí chápavého ocasu. 

V období páření mezi listopadem a lednem spolu samci bojují, koušou se a škrtí. Od dubna do srpna samice rodí 8 - 14 mláďat. Ta jsou dlouhá 40 - 60 cm a pohlavně dospívají ve čtyřech letech. 

O druhu
  • Řád: Šupinatí (Squamata)
  • Velikost: 1,5-2 m
  • Potrava: obratlovci (savci, ptáci)
  • Aktivita: noční
  • Biotop: tropický deštný les
  • Počet mláďat: 8-14
Region výskytu Jižní Amerika
Jižní Amerika

severní J. Amerika (Venezuela, Kolumbie, Ekvador)

footer.less
Vytvořila společnost