header.less
animal.less

ryś karpatski

łaciński:Lynx lynx carpaticus
angielski:Carpathian Lynx
  • IMG_0601-v3.jpg
  • Rys karpatský
  • Rys karpatský
  • divoká idylka.jpg

Zoologická zahrada Liberec chová jednoho dospělého samce a samici, kterým se v červnu roku 2017 narodila dvočata (sameček a samička).

Na chov rysa karpatského přispívají:

Plaston Lebeda a syn - 2/2018
Dětský pravěký skanzen Altamira v Kosmonosech - 12/2018

Na začátku červa roku 2017 se našemu chovnému páru narodila dvojčata, sameček Dayon a samička Desari.

  • Dayon a Desari - rys karpatský
  • 2419U.jpg
  • 2818U.jpg
  • 2887U.jpg
niby
  • Rząd: Šelmy (Carnivora)
  • rozmiar: 70 cm v kohoutku
  • pożywienie: masožravec (savci, ptáci)
  • aktywność: soumrak a noc
  • Biotop: lesy mírného pásma
  • liczba młodych: 2-4
  • Waga: 20-25 kg
  • Czas trwania gestów: 70 dní
obszar występowania Europa
Europa

Evropa, Asie

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez