header.less
animal.less

urial bucharski

łaciński:Ovis orientalis bocharensis
angielski:Bukhara Urial
  • urial bucharský, foto: P. Koubovský
  • samice uriala bucharského
  • urial bucharský
  • mládě uriala bucharského

Zoo Liberec jako jediná zoologická zahrada v České republice chová tyto ohrožené kopytníky, a to od roku 2011. V současné době můžete v zahradě spatřit skupinu tvořenou 2 samci a 4 samicemi.  

Na chov uriala bucharského přispívají:

Adélka, Jaroslav a Lenka Šediví - 5/2019
Magnalink, a.s. - 6/2018

V Liberecké zoologické zahradě se v roce 2014 narodilo vůbec první mládě uriala bucharského v Česku. O několik let později, v květnu 2017, se úspěch zopakoval se samičkou Giang.

 

  • mládě uriala bucharského
  • mládě uriala bucharského
  • urial-mládě
niby
  • Rząd: Sudokopytníci (Artiodactyla)
  • rozmiar: 80-90 cm v kohoutku
  • pożywienie: býložravec (tráva, listí)
  • aktywność: denní
  • Biotop: hory
  • liczba młodych: 1-2
  • Waga: 40-50 kg
  • Czas trwania gestów: 190 dní
obszar występowania Azja
 Azja

Tádžikistán, Turkmenistán, Uzbekistán

Stupeň ohrožení
VyhynulýOhroženýNeohrožený
  • EX
  • EW
  • CR
  • EN
  • VU
  • NT
  • LC
footer.less
stworzony przez